Jeg har blitt yogafrelst

Nå er ikke jeg den mest religiøse jenta i gata, men én ting er jeg sikker på: er det noe jeg kan bli frelst på, så må det bli yoga. Jeg har nå gjennomført den femte yogaøkten denne uken på Atha Yoga i Stavanger, og det skal definitivt ikke bli den siste. Til tross for at jeg er en nybegynner, forsto jeg allerede etter første yogaøkt at dette har jeg så godt av. Så til alle dere der ute som enda ikke har åpnet øynene for yoga, her er en noen av grunnene til at jeg anbefaler dere å teste det ut :)

 

Du kan komme akkurat som du er, og gå som en litt annen

Du trenger ikke å være den mykeste eller sterkeste for å gjøre yoga. Alle øvelsene i yoga kan gjøres fra ditt utgangspunkt og din kropp, og har du en god lærer så hjelper han/hun deg å justere dette på en gunstig måte. Du er velkommen uavhengig av fysisk form, erfaring, alder, kjønn, religion.. you name it. Det er godt å kunne være del av noe som er så inkluderende.


Se på Daniel, for eksempel. Han ble med på sin første skikkelige yogatime i dag. Han pustet og svettet og ga seg ikke, til tross for bekhterevs sykdom og fotballstiv kropp. Makan til mann jeg har! Med denne gode innstillingen så blir han snart like myk som Camilla :)

 

♥ Du får god kontakt med pusten din

I disse dager tror jeg de aller fleste har behov for å roe ned noen hakk, senke skuldrene og kjenne at de får pustet skikkelig ut. Yoga lærer deg hvordan å roe ned systemet og kjenne at beina blir godt plantet på jorden. 

 
Bildet er hentet fra Google

 

♥ Yoga minner deg på å være takknemlig for det du klarer og det du har

Vi lever i et forbrukersamfunn og de fleste av oss ønsker hele tiden strekke oss etter mer. Mange av oss blir aldri helt fornøyde.. Og jeg må innrømme at av og til er en av dem, dessverre. Mer penger, større hus, finere bil, mer klær, bedre jobb, måloppnåelser og så videre. Det er veldig bra at man har mål i livet og jobber for å forandre på det man ønsker, men i alt dette strevet er det også viktig å jobbe for å finne balansen i livet. Å ta ett skritt tilbake og å huske at det er svært mange mennesker i verden som ikke har samme muligheter som oss. At det er mange som er mer vanskeligstilte og som strever for å klare det som vi ikke ofrer en tanke på. Yoga minner oss på dette med å være takknemlig for hver dag vi faktisk kan gjøre yoga. Å være takknemlig for alt vi klarer akkurat her og nå, selv om man kanskje egentlig ønsker å strekke oss lengre. Jeg mener akkurat dette har mye å si for reisen mot å "forbedre" seg: finner man roen og balansen i livet, så tror jeg også prosessen og reisen mot å mestre det man ønsker blir mye bedre.

    
Bildene er hentet fra google


♥ Man lærer kunsten å meditere og å være i nuet

Å være i nuet.. Det er så sunt, det! Dette klarer jeg definitivt ikke enda på kommando, men det begynner sakte, men sikkert å bli litt bedre! Jeg får bare smøre meg med tålmodighet og ikke forvente underverker på kun en uke med yogapraktisering, haha! Men én gang skal jeg klare dette. Meditasjon er en treningssak på samme måte som å bli sterkere i pullups. For de aller fleste har kanskje ikke døgnet nok timer, men det å faktisk bruke minst 15 minutt hver dag på å lande og på å kun være i "nuet", det tror jeg gjør at de aller fleste får mer utbytte av alt det andre de fyller dagen sin med.

 Bildet er hentet fra Google

 

♥ Man blir mester over sin egen kropp

Er det noen der ute som har søkt opp yogier på Google, Instagram eller lignende? Er det noen jeg blir inspirert av, så er det disse yogiene.. Snakk om å ha stålkontroll over sin egen kropp, uansett hvilken posisjon man er i. Jeg blir så imponert og inspirert! Yoga gjør deg både mykere og sterkere i tillegg til at du finner balansen i alle mulige stillinger. I dagens samfunn er det også mange som tilbringer mye av dagen fremoverbøyd, som typisk "kontorrotter" og "sofagriser" (off, nå var jeg fæl..). Poenget er at yoga har mye fokus på å åpne forsiden av kroppen og å strekke ut ryggen, noe som er så sunt og godt!

 

 

Kort forklart: Yoga er deilig og sunt for både kropp og sinn, så test det ut om du kjenner at dette kan være noe for deg! Jeg anbefaler å teste ut et skikkelig yogasenter, for da er lærerne utdannet og har god og lang erfaring. I tillegg er det noe helt spesielt med å komme til et sted som bare er ment for yoga. Det pleier å være godt og varmt, det er ofte varme farger, røkelse og levende lys. Alt tilsier at man kommer inn i en sinnsstemning som gir ro og fokus på å være i nuet. 

 

// Følg HelseKick på Facebook //

#yoga #helsekick #yogaeverydamnday #treningsinspirasjon #treningsmotivasjon #trening #motivasjon #meditasjon #søndag

6 kommentarer

Lisa Rørvik

29.11.2015 kl.15:54

Så herlig og inspirerende innlegg :) (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Karoline Aspaas Kvinnesland

29.11.2015 kl.16:07

Lisa Rørvik: Tusen takk skal du ha, så hyggelig!:)

http://hevhodet.blogg.no/

29.11.2015 kl.16:21

Har faktisk aldri prøvd yoga , Men har hørt så mye positivt om det :)

Vurderer faktisk å gi det en sjanse. Prøve det. Fine bilder !! :)

Ønsker deg en god første advent <3

Karoline Aspaas Kvinnesland

29.11.2015 kl.17:01

http://hevhodet.blogg.no/: Jeg syns definitivt du skal gi det en sjanse, i hvert fall siden du allerede vurderer det :D Tusen takk for det, jeg håper du får en god første advent selv :)

Gunnhild Resell Rød

30.11.2015 kl.11:24

Har lenge ønsket å prøve Yoga men så langt har vi ikke hatt det tilbudet her på Sunndal! Gleder meg til det kommer (mest sannsynlig på nyåret). Samme med stretching! Å være myk og bevegelig er ting jeg virkelig ønsker, så håper det kan hjelpe meg på veien!

Karoline Aspaas Kvinnesland

30.11.2015 kl.22:10

Gunnhild Resell Rød: Så BRA dere mest sannsynlig får et tilbud på nyåret, satser på at hele Sunndal blir supermyke :D Ønsker du å gjøre litt på egenhånd kan du også sjekke ut mine partnertøyeinnlegg, de kan hjelpe deg på veien mot å bli mykere. Ha en superfin uke!:)

Skriv en ny kommentar

hits