Har dere testet ut disse slyngeøvelsene?Hei og hå!Nå er det vel på høy tid med litt nye slyngeøvelser, eller hva? Jeg har en del bilder fra slyngeøvelser jeg gjorde i sommer som jeg enda ikke har tipset dere om. Det finnes utallig mange slyngeøvelser man kan sette inn i treningsprogrammet sitt for å få en sterkere kjernemuskulatur. Dagens øvelser er med planke som utgangsposisjon, hvor kun ett bein er i slyngen. Dette krever derfor mye mer av kjernemuskulaturen din, enn om du har begge beina i slyngen. Dere kan sette sammen øvelsene i et supersett, eller gjøre det med prinsippet som jeg liker å kalle flowtrening. (Er det bare meg, eller klinger det ordet skikkelig bra?).

 

Flowtrening er når hver øvelse henger sammen og når du ikke rister på beina mellom hver øvelse. Det finnes en klar overføringsverdi fra øvelse til øvelse, og du holder hele tiden en muskelaktivering. Tungt-som-bare-rakkærn. Men skikkelig deilig også!

 

Du trener

- Kjerne kjerne kjerne kjerne

- Stabilitetsmuskulatur i skulderbue og bekken/hofter

- Gluteusgruppen (rumpa)

 

For å gjøre det lettere

- Begge bein i slyngen mens du gjør samme øvelsene

- Ha slyngene nærmere knærne

- Ha albuene nede i gulvet

- Ha armene opphøyd, på for eksempel en boks e.l.

 

For å gjøre det tyngre

- Ha hendene på balansematte, bosuball, liten treningsball, stor balanseball (sistnevnte hvis du er heeeelt crazy)

- Slyngefestet på ankelen

- Du kan også heve slyngene temmelig høyt fra gulvet, slik at mer vekt kommer på armene og overkroppen

 

Husk teknikken!

En god og stabil holdning hele veien igjennom. Dette vil si: hold naturlige krumninger i ryggen, ikke for mye og ikke for lite. Kjenn at nakken er en forlengelse av ryggraden og kjenn et press ned i armene, slik at dine skuldre stabiliseres. Bekkenet skal være horisontalt stilt, som vil si at det ikke vipper ned på ene siden. Kjenner du at det blir for tungt til å gjøre teknikken riktig: gå ned i vanskelighetsgrad! 

 

Kvalitet fremfor kvantitet, alltid :)

 

Del 1: planke med én fot i slynge

 

Del 2: Passé 

For alle som ikke danser der ute: dette kalles passé på ballerinaspråket. Den er veldig fin for dansere å gjøre for å få ekstra styrke i utadrotatorene i setet (turnoutmuskulaturen). I tillegg passer den veldig bra for alle andre også, så lenge dere vil bli sterke og stabile i hofte/bekken!:)

 

Del 3: Ettbens kneetuckDel 4: Hofteekstensjon (benløft)Er det muuulig å se så seriøs ut som jeg gjør her? Haha! Jaja, jeg syntes sikkert at det var blytungt og klarte ikke å bruke energi til all denne smilinga ;)

 

Håper øvelsene faller i smak :)

 

// Følg Helsekick på Facærn, vel! //

 

#shapeupjenta2015 #shapeupnorge #treningsinspirasjon #slyngetrening #coretrening #kjernestabilitet #treningstips #motivasjon #fitinspo

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits