Det du tenker, får du
Vi ser vel heller ut som synkronsvømmere her, men greit nok! 
 

På Instagramkontoen min i går @karoline_aspaas, skrev jeg et litt lengre innlegg om mental trening, inspirert frem av at jeg giret meg selv opp for å mestre dagens midtterminprøve med glans. Slike prøver i mitt studie går på at vi gjør ulike danseklasser og blir vurdert av flere danselærere i alt fra teknikk, uttrykk, musikalitet, dynamikkbruk og så videre. Skremmende saker. Jeg føler selv at jeg har jobbet som en superhelt inni mitt eget hode i dag, og virkelig fulgt regelen om at "det du tenker, får du." Dette vil i mitt tilfelle si: tenker jeg at jeg er en rågod danser som har sååå mye jeg ønsker å vise, så skinner dette igjennom i dansingen min. Tenker jeg derimot at jeg ikke duger i det hele tatt og ikke er god nok, så kommer dette på samme måte til å skinne igjennom. Logisk?

 

Mental trening funket som gull i dag, og jeg har bestemt meg for at jeg fremover skal være veldig bevisst på hvordan jeg kan jobbe med hodet like effektivt som med musklene. Jeg begynner å virkelig forstå betydningen av mine egne tanker, og ikke minst: jeg kjenner virkningen av det på hele kroppen. Misforstå meg rett: jeg har i mange år jobbet mye med hodet innenfor dansingen, men hvor effektivt har det egentlig vært i forhold til hvor effektivt det kan være?

 

Jeg har nemlig funnet ut noe om meg selv som påvirker tankegangen min i feil retning: Jeg har i underbevisstheten dratt fokuset mitt bort fra mine sterke sider innenfor dans. Dette har ført til at jeg i blant har hatt vanskeligheter med å finne den iboende selvtilliten som minner meg på at jeg duger i det jeg elsker mest av alt å gjøre. Og dette er vel litt dumt, eller hva? For selv om det er en million ting jeg kan forbedre på dansefronten, så er det også SÅ mange aspekt med dansen som jeg mestrer bra! 

 

Oppbygging av selvtillit? Ja takk!

 Hei superbatman. Om du kunne skaffet meg en suppe med selvtillit, hadde det vært helt topp.

 

Selvsagt er det alltid noe man kan forbedre på alle fronter, men å fokusere på oppløftende og selvtillitsboostende tanker, skader ikke fremgangen din og minsker heller ikke fokuset du har på dine utfordringer. Selvtillit forvandler deg heller ikke til en know-it-all! Nei, oppløftende tanker gjør deg mer sikker i situasjonen. Det hjelper deg å finne troen på deg selv og hva du er i stand til å klare. Det hjelper deg å hente ut det du er best på, og hjelper deg på vei til å forsterke dine sterkeste sider. Det gir deg roen. Og i denne roen, kan du finne gleden i å utvikle og forbedre det som foreløpig virker skremmende, utfordrende og nytt. Ved å ha et positivt og åpent sinn, har jeg troen på at det er lettere å virkelig nyte den spennende reisen mot dine mål.

 

Det er sikkert mange der ute som jobber for å nå sine mål, hva nå enn det måtte innebære. Og dette er supert! Bare ikke glem at balanse i livet er alfa omega: Samtidig som du retter på alt som er "galt" nå og i tiden fremover, husk også å gi deg selv ros. Du bør fremme dine sterke sider, samtidig som du jobber med å utvikle deg på dine (foreløpige) svake sider. Og dette skal sannelig meg jeg også jobbe videre med! #nårmantipsersegselv

 

Jeg er jammen meg heldig. Tenk å være så privilegert at man alltid har muligheten til å forbedre og utvikle deg selv i det som interesserer deg mest! Og jammen om er jeg fornøyd med egen innsats. Så lenge man gjør sitt beste der og da, så får det være godt nok!

 

Selvtillitssuppa funket visst.


Synkronsvømmerne takker for dagen og sier god natt ♥

 

// Sleng inn en aldri så liten like på Facebooksiden min, da!:D //

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits