Du er vakker akkurat som du er!
Fotograf: Lars K. Aalgaard

 

Er du en av dem som trener fordi du vil forandre på ditt utseende? Dette er skremmende vanlig i dagens samfunn, og jeg synes det er umåtelig trist. Hvis man drar på trening fordi man ønsker å forandre på sitt utseende, så er det ikke kroppen man må forandre på, det er hodet.

 

Hvorfor er det så viktig å være slank? Muskuløs? Veltrent? Hvorfor er det så viktig å sminke seg bare man skal en rask tur til matbutikken? 

 

Hvorfor er vi ikke fornøyde med oss selv, slik vi er naturlig?

 

Disse spørsmålene stiller jeg meg selv hver eneste dag. Jeg grubler og lurer på hvorfor en liten bilring kan trekke mennesker så langt ned og være årsaken til at man ikke føler seg god nok. Det er heldigvis ikke så ofte, men de gangene jeg får en tanke om at jeg ikke ser slik eller slik ut, så sier jeg til meg selv: "OY! Karoline. Du er vakker AKKURAT som du er. Du trenger ikke å forandre en eneste millimeter. Du er god nok. Ferdig. Punktum." For i enden er det ikke hvordan jeg ser ut som er viktig, det er hvordan jeg føler meg.

 

Det er så viktig å minne seg selv på dette. Å forandre på sitt ytre gir etter min mening bare en falsk beskjed til ditt indre. Det løser ikke problemet med å ha dårlig selvtillit, for din velvære er da helt avhengig av hvordan du ser ut. Vi må løsrive oss fra denne idéen om at utseende skal bety så mye!

 

Løsningen for å få en god selvtillit er ikke å forandre på sitt utseende. Det er å være glad i seg selv. Enkelt og greit. Vær glad i hver en centimeter. Hver rynke og hvert arr. Hver hengepupp, hver hengerumpe, hver kvise og hver cellulitt. Å fordømme seg selv ødelegger bare sinnet og kroppen. Vær god mot og skryt av deg selv hver eneste dag. Er du virkelig glad i deg selv, så vet du hva som er godt og sunt for kroppen og helsen din. Da kommer en fysisk aktiv hverdag og et næringsrikt kosthold automatisk inn i bildet, uten at man trenger å "tvinge" det inn. For det er faktisk det mange i dag gjør. De ser seg selv i speilet og føler de må trene og spise næringsrikt for å få bedre selvtillitt. Treningen og maten blir da en "tvang" eller en "straff" som årsak av at du ikke føler deg god nok. Hva om vi snur om på dette? Vi burde begynne i andre enden: Med å være glade i oss selv, tenke positive tanker og være takknemlig for hvordan vi er og ser ut, så faller alt det andre naturlig på plass. Er man glad i seg selv, vet vi innerst inne hva som er best for at vi skal ha en glad kropp og et godt sinn.

 

Vi må rett og slett snu om på tankegangen, være tålmodige og langsomt kjenne at kroppen og sinnet spiller på lag.

 

Bær din kropp med stolthet, for du er et mirakel. Hele deg er et mirakel. Du kan gå på to ben. Du kan se, høre, hoppe og le. Du kan føle. Du kan tenke og dine tanker har all verdens kraft. Du kan klare hva enn du vil om du jobber nok med det. Du er et levende mirakel, og du er god nok. ♥

 

Vær fysisk aktiv fordi du er glad i deg selv, ikke fordi du leter etter løsningen på å bli glad i deg selv.


Fotograf: Lars K. Aalgaard

 

 Ha en fantastisk dag, verdens vakreste deg :)

 

// Følg Shapeup-jenta på Facærn da //

 

#shapeupnorge #shapeup #motivasjon #inspirasjon #velvære #fitness #trening #aktivejenter #aktivitet #fitspo

6 kommentarer

Ingrid

21.10.2015 kl.06:09

Wow, tusen takk!

Archimedes

21.10.2015 kl.07:39

Sorry Karoline, men dette er faktisk lett for deg å si når du ser ut som du gjør.

Heidi Rimereit

21.10.2015 kl.11:23

Bra skrevet :-)

Andy

22.10.2015 kl.10:00

Hva er det du mener egentlig? Skal et menneske med 50 kg overvekt starte med å bli glad i seg selv og få selvtillit for så å få lyst til å trene? Selvtillit oppnås best med at andre roser og at man selv ser gode resultater. Selvtillit kommer ikke rekende på ei fjøl, altså at noen uten selvtillit bare bestemmer seg for å få det. Innlegg som dette bidrar bare til at mange der ute får en ekstra belastning i livet: "Ikke en gang selvtillit klarer jeg å gi meg selv". Kall en spade for en spade: Et overvektsproblem kan kun elimineres med at man selv tar tak for å ja faktisk "endre sitt utseende": endre kostholdet og starte en eller annen form for trening.

Kristin Antiveros

22.10.2015 kl.20:35

Så nydelig bilder av deg! Og du var så flott på forsiden av shape-up, fikk det i posten i dag, men har ikke hatt tid til å lese det enda. Gleder meg til å lese intervjuet av deg! :-)

Mari-Anne

23.10.2015 kl.16:14

Fant bloggen din etter å last siste nummeret av shape-up, og jeg må jo si at de ordene du her kommer med, treffer meg midt i magen, hjertet og panna. Jeg er en av de som trener for å endre utseende, rett og slett fordi jeg føler meg uvel i egen kropp. Jeg trener også fordi jeg ønsker bedre helse, men det er hele tiden utseende som gnager i bakhodet. Nå skal de sies at jeg også jobber med å bli glad i meg selv, men det er en lang vei å gå kjenner jeg.

Skriv en ny kommentar

hits