Noen av spørsmålene Shape Up stilte megHei dere ♥

Jeg fikk en liste med spørsmål av Shape Up i forkant av søkeperioden som jeg skulle svare på. Her deler jeg tre av spørsmålene og mine svar med dere :)

Hvilke tiltak kan vi sette i verk for å unngå dagens kroppspress ?

Jeg tror det er avgjørende at alle blir mer bevisste på hvordan vi tenker, uttaler oss og fremstår, spesielt i media. I et samfunn der kroppen og utseendet ofte er i fokus, er det ikke rart at så mange sliter med selvbildet. Det er kjempefint at det har blitt en slags "mote" å trene, men jeg skulle ønske alle, spesielt kjente forbilder innenfor trening og helse, tydeliggjorde viktigheten av å ha et balansert liv.

Et balansert liv betyr både å være fysisk aktiv og å kunne kose seg på kino. Et balansert liv innebærer å spise sunt, men samtidig ikke få dårlig samvittighet om en unner seg sjokolade på lørdagskvelden. Det ekstreme i hvilken som helst retning er rett og slett ikke sunt. Jo flere som forstår viktigheten av å endre fokuset fra utseende til det indre, jo bedre tror jeg alle får det. Mitt tips til alle som sliter med det altoppslukende kroppspresset, er å flytte fokuset fra "jeg skal få sixpack" til den gode helseeffekten du får av å være fysisk aktiv. Ikke tell kalorier, men fokuser heller på å ha det gøy når du trener. Livet er rett og slett for kort til å la samfunnet bestemme hvordan du skal se ut.

 

↓ (Sånn som her, for eksempel, blander jeg så fint sammen lesebrillene, turgenseren, rosa ballettdrakt, varmelegger og treningsskoene sammen. Alle hobbyer blandet i ett, tydeligvis.. Det er nå godt jeg ikke er moteblogger..)↓

 

Hvorfor bør jeg bli Shapeup-jenta 2015?

Jeg bør bli Shapeup-Jenta fordi jeg elsker å trene! Jeg er brennende opptatt av at hver enkelt person skal finne trenings- og bevegelsesglede, om det så er fotball, klatring, dansing, husarbeid eller treningssenter. Kun da føler jeg at en kan klare å beholde en god og sunn livsstil år etter år uten at dørstokkmilen blir for lang. Jeg er en gladlaks, og mener det er alfa omega å ha det gøy når en trener. Jeg er også kreativ, noe som hjelper meg til å bruke fantasien når jeg trener og lage gode, alternative øvelser.

Jeg er utdannet fysioterapeut, utdannet personlig trener og skal nå starte mitt andre år på bachelor i utøvende dans. Disse utdanningene gjør at jeg har ulike ben å stå på innenfor treningsverdenen. Jeg føler jeg har mye å bidra med til bladet Shape Up både på grunn av utdanningene og erfaringene mine. Dessuten har jeg mange morsomme og kreative øvelser jeg har lyst å dele med Shape Up og leserne deres. 

Hva gjør meg til et sunt forbilde for andre jenter?

Jeg mener jeg er et sunt forbilde for andre jenter fordi fokuset mitt er mer på gleden av å bevege seg enn på hvordan man ser ut. For meg er trening noe som skal bidra til å få et bedre og lengre liv, være funksjonelt og gi god selvtillit. I tillegg er jeg svært nøye på teknikk, slik at man unngår skader. Kort sagt fokuserer jeg mer på det som føles godt for kropp og sjel, enn på hvor mange kalorier man forbrenner per økt.Nå skal jeg opp på fjellet!:) Snakkes senere ♥

 

#trening #dans #shapeup #shapeupjenta #helse #friluftsliv #kroppspress #kropp

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits