Jeg er i finalen til å bli Shapeup-jenta 2015!!!WOW. Jeg kan faktisk ikke tro det. Det var 500 søkere, og nå er det kun 26 spreke jenter igjen. Og jeg er en av dem! Herlighet.. Så utrolig gøy! Shape Up-jenta får være på forsiden til oktoberutgaven av bladet, får et intervju og bidrar med øvelser i bladet. I tillegg får hun også sende inn artikler til Shape Ups hjemmeside. Dette er noe jeg virkelig har lyst til, og jeg håper dere der ute har lyst til å gi meg en stemme. Det er mulig å gi 1 stemme hver dag frem til 13. august, og jo flere stemmer jeg kan hamstre inn, jo større er selvsagt sjansene. Informasjon om hvordan å stemme er nederst i dette blogginnlegget. Jeg kommer sikkert til å ende opp med neglemerker i ansiktet når midten av august nærmer seg. Innen da, vil jeg gjerne fortelle min historie og hvorfor jeg mener jeg bør representere stillingen som Shape Up-jenta 2015.

 

Min lille historie <3

Jeg har danset helt siden jeg var liten, og planen min var hele tiden at jeg skulle bli en profesjonell danser rett etter videregående. De tre årene på danselinjen var svært travle. Jeg jobbet hardt for å få gode resultater på skolen i tillegg til å jobbe som danseinstruktør på kveldene. Etter videregående kom jeg inn i Oslo på forstudium i dans, som skulle gjøre meg så god som mulig før jeg søkte videre bachelor i dans. Det var her alt gikk galt.

 

Jeg burde vel forstått signalene da jeg i løpet av to uker fikk en solid strekk i den store brystmuskulaturen, låsning langs hele ryggsøylen og hjernerystelse. Som om ikke dette var nok, fikk jeg også influensa. Jeg tok ikke hensyn til noe av dette og fortsatte å danse. Det var tross alt ingenting som var viktigere enn å jobbe mot målet mitt.

 

Jeg endte opp som sengeliggende i 8 måneder, hvor bare det å gå fra soverommet til kjøkkenet slet meg ut. Jeg har alltid vært en svært glad og pratsom person, men disse månedene klarte jeg ikke å si en hel setning uten å trekke pusten og samle energien. Jeg var rett og slett så overtrent og overarbeidet at jeg i ettertid skjønte at dette må ha vært utbrenthet. Drømmen min om å bli danser gikk i knas, og jeg følte mesteparten av min personlighet hadde forsvunnet med dansen. Det var virkelig som om hele min eksistens ikke betydde noe lenger.

 

Etter et halvt år uten endring, begynte formen min langsomt å forbedre seg. Jeg orket å snakke mer og klarte å være mer sosial. Da rundt åtte måneder var gått, følte jeg at formen var såpass mye bedre at jeg meldte meg inn i et treningssenter. Jeg nektet å forbli syk. Jeg husker så godt den følelsen da jeg stilte meg på elipsemaskinen. Jeg trasket og svettet i 70 minutter, og tårene trillet hele tiden for jeg ble ikke dårligere av å trene! Det var den deiligste følelsen jeg hadde hatt på mange år.

 

Til tross for at formen min begynte å bli normal igjen, følte jeg allikevel ikke at kroppen min taklet påkjenningen av å bli profesjonell danser. Fysikken jeg hadde bygget opp etter mange år i dansesalen hadde forsvunnet, og jeg hadde lagt på meg. I redsel for å bli syk igjen, bestemte jeg meg heller for å bruke livet mitt på å hjelpe andre som trengte å få fysikken tilbake. Jeg begynte på Fysioterapistudiet i Oslo. I løpet av fysiostudiet utdannet jeg meg også som personlig trener, noe som virkelig ga meg mye inspirasjon og motivasjon. Jeg jobbet mye som personlig trener ved siden av studiet og elsket dette. Det minnet meg litt om det å være danseinstruktør, og jeg kunne bruke personligheten min til å pushe og motivere de jeg trente. Ettersom jeg var fysioterapeut, fikk jeg oftest kunder med skader som hadde mistet håpet om å komme tilbake til sin opprinnelige form. Det var virkelig inspirerende å kunne hjelpe dem på vei til å nå sine mål. Jeg begynte å få en dypere forståelse ovenfor viktigheten av å tro på seg selv og ta vare på det ene livet man har. Jeg følte at mange av mine kunder og pasienter også åpnet opp øynene mine igjennom sine egne utfordringer.

 

I løpet av disse fire årene på fysioterapi, bygget jeg opp kroppen min igjen og bestemte meg for å kjøre på med drømmen min, det jeg elsket mest av alt: Jeg søkte bachelor i dans på Universitetet i Stavanger. Etter tre dagers opptaksprøver og utsiling av andre, kom jeg inn. Nå starter jeg mitt andre år på dansestudiet, og jeg har aldri følt meg mer hjemme og vært mer tilfreds med mine valg. Det har vært en mye lengre vei enn jeg hadde trodd å følge drømmen om å bli danser, men uten akkurat den veien hadde jeg ikke hatt den kunnskapen, den erfaringen og den lidenskapen jeg nå har.

 

Det å selv ha vært syk, har gjort meg til en bedre fysioterapeut og personlig trener. Jeg vet hvordan det er å ha møtt veggen, og jeg vet hvor tungt det er å bygge seg opp igjen. For ikke å snakke om hvor viktig det er å ta vare på det ene livet en har. I dag lytter jeg til kroppen min på en helt annen måte enn før, noe som gjør at jeg har aldri har vært friskere og gladere enn jeg er nå.

BallerinaKaroline, 5 år
(Jeg burde forresten kanskje lage et blogginnlegg om aktiv tøying?? Haha..)

Ønsker du å stemme på meg?

  • Trykk her for å komme til direktelinken på facebooksiden til Shape Up // Eventuelt søker du opp facebooksiden til Shape Up og går på kategorien ?Shape Up-jenta?
  • Trykk på bildet av meg (likt bildet som er rett nedenfor her). Navnet mitt ?Karoline Aspaas Kvinnesland? står under bildet.
  • Trykk på den grønne ?STEM?-knappen rett under bildet av meg
  • Første gang du stemmer må du også trykke ok en ekstra gang før du får beskjed om at stemmen har gått igjennom


Dette bildet er på Shape Up sin avstemningsside
 

Tenker du at jeg fortjener å være Shape Up-jenta 2015 er det suuuperfint om du kan stemme hver dag frem til 13. august. Da skal jeg sende deg karmapoeng resten av livet ♥

 

13. august går 6 jenter videre, og man får ett døgn ekstra til å stemme for harde livet før vinneren kåres den 14. August. S.P.E.N.N.E.N.D.E.!

I morgen legger jeg inn mine svar på noen av spørsmålene Shape Up stilte meg i forkant av søkeperioden. Blant annet får dere høre mine tiltak i forhold til dagens kroppspress.

 

Håper dere får en fantastisk dag <3

 

#trening #shapeup #shapeupjenta #helse #friluftsliv #fitness

4 kommentarer

Janne-M Jensen

21.07.2015 kl.13:12

Kjære Caroline

Eg veit ikkje om nåkken som e bedre egna til å være en inspirasjon for andre. Eg va så heldig å ha deg som min PT i en periode av livet der eg aldri trudde eg skulle få glede av å trene og være i bevegelse. Men du hadde trua på meg og inspirerte meg til å fortsette, og sjøl i dag kan eg høre stemmen din i hodet mitt der du ber meg om å "ikkje gi deg" 😄 eg kunne sagt masse om deg og din inspirerende måte å trene meg på, men det eg huske best va at du alltid fikk meg til å le, og at det å trene med deg va gøy! Og fryktelig slitsomt!! Eg håpe du vinn 😊

Karoline Aspaas Kvinnesland

21.07.2015 kl.18:57

Janne: Dette gjorde jammen meg godt i hjertet <3 Vi fikk hvertfalt trent magemusklene, så mye som vi har ledd på Fresh Fitness sammen!:D Jeg savner såå å ha PT-timer med deg, og håper virkelig vi en gang i fremtiden får hatt noen flere sammen!!:) Frem til da, er det hvertfall godt at du hører Karmøystemmen min i hodet når du trener <3 =)

Emilie

24.07.2015 kl.23:41

Du e fantastisk!!! ❤️

Karoline Aspaas Kvinnesland

25.07.2015 kl.21:29

Emilie: Gang meg med 1000 så har me kor fantastiske du e, mi fine bestevenninna!!<3

Skriv en ny kommentar

hits